NKS Showroom

I NKS Showroom får du en inblick i projektet Nya Karolinska Solna. Med hjälp av bild, film och en interaktiv modell får du veta mer om hur vi bygger sjukhuset och om framtidens hälso- och sjukvård. Det är en utställning för dig som är intresserad av Sveriges största byggprojekt, sjukvård, arkitektur, stadsutveckling mm. NKS Showroom öppnade i januari 2012 och drivs av Stockholms läns landsting tillsammans med Skanska. NKS Showroom stängde permanent den 22 december 2017.


Enskilda besökare/mindre grupper
För enskilda besökare eller mindre grupper, går det utmärkt att komma hit utan förbokning under de allmänna öppettiderna enligt nedan (fri entré).

Gruppbokningar
För grupper ordnar vi guidade visningar till en mindre kostnad, där behållningen går till Lekterapin på Karolinska Universitetssjukhuset. (Guidade visningar för skolor och universitet är gratis.) I samband med visningen finns det också möjlighet att boka möteslokal.

I NKS Showroom finns två alternativ – ett mindre, avskilt konferensrum med plats för ca 10 personer samt ett ”öppet rum” i utställningslokalen med plats för ca 25 personer. Vid båda alternativen finns möjlighet att visa presentationer via projektor samt att servera lättare förtäring. Dessa två mötesrum är tillgängliga utan kostnad.

Vid behov av ett större mötesrum finns möjligheten att hyra i Restaurang Karolina (Sodexo) som ligger på våningen ovanför NKS Showroom. Här finns plats för ca 50 personer och möjlighet att beställa förtäring. Vi hjälper till med kontakt och bokning men kostnaden administreras av Sodexo mot offert.

Ordinarie öppettider  (gäller helgfria vardagar):

Måndag - torsdag kl 08.30-11.00 reserverat för bokade besök
  kl 12.00-15.30 öppet för allmänheten
  kl 15.30-17.00 reserverat för bokade besök
Fredag kl 08.30-11.00 reserverat för bokade besök
  kl 11.00-14.00 öppet för allmänheten
  kl 14.00-17.00 reserverat för bokade besök

 

NKS Showroom stängde permanent den 22 december 2017.

Information och bokning

Om du har frågor eller vill göra en gruppbokning, kontakta Oscar Mannerström, utställningskoordinator i NKS Showroom.
Telefon: 010-448 07 57, e-post: nks.showroom@skanska.se

Välkommen till typrummen - se färdiga rum!
Nu är det möjligt att titta in i typrummen som finns i anslutning till NKS Showroom. Typrummen är kopior (i skala 1:1) av några olika rum som finns i det nybyggda universitetssjukhuset:

- Operationssal – anpassade för att ge snabb och effektiv vård till de svårast sjuka och skadade.
- Mottagningsrum – med plats för att handleda och undervisa.
- Intensivvårdsrum – med förutsättningar för patientnära högspecialiserad vård.
- Vårdrum och hygienrum – enkelrum med egen toalett och dusch.

Typrummen har byggts inom ramen för OPS-avtalet. Under byggnationen av det nya sjukhuset har rummen använts för att prova olika material och ytskikt. Även den kliniska designen har testats här. Viss utrustning har också provats i rummen innan den köps in.

Typrummen har samma öppettider som NKS Showroom.

Hitta hit
NKS Showroom ligger till höger om huvudentrén till Karolinska Universitetssjukhuset Solna, i samma byggnad och ingång som Restaurang Karolina. Hämta karta (PDF).

Hit kan du komma med buss nr 3, 59, 73, 77, 506, 507, 508 och 607.
Parkeringsplatser inom sjukhusområdet är mycket begränsat och de är i första hand avsedda för patienter till Karolinska Universitetssjukhuset.
 
Välkommen!


Här kan du ladda ner och lyssna på en ljudfil om NKS. 

Foto: Samtliga bilder på denna sida är tagna av Mats Gus Gustavsson 

>